De perfecte start voor een start-up

Dirtbags is een nieuwe en maatschappelijk verantwoorde ondernemende onderneming. Zij produceren tassen van uniek hergebruikt materiaal, billboards die langs de snelweg hebben gehangen. Het resultaat zijn tassen in diverse modellen gemaakt van dit ultra sterke materiaal. En omdat zij geloven in het bieden van een tweede kans, laten zij de tassen produceren in de gevangenis, door hun partner In Mates. De gevangen leren op deze wijze een vak, een bewezen effectieve methode om recidivisme te voorkomen. Om ervoor te zorgen dat iedereen een Dirtbag (of meerdere) kan betalen, is ervoor gekozen om zelf rechtstreeks aan de consument te verkopen via internet. Laat Olylo daarin nou net gespecialiseerd zijn.

Ik ben trots om een bijdrage aan een mooiere wereld te kunnen leveren, door mij in te zetten voor Dirtbags.

Maurits van Eeghen

Maurits van Eeghen, Partner bij Olylo: “Dirtbags is een uniek concept. Het gaat over duurzaamheid, het bieden van een tweede kans aan mensen en materialen. Maar ook over hippe designs op unieke en uiterst bruikbare tassen, met een aantrekkelijke prijs.  Toen 1 van de initiatiefnemers mij benaderde met zijn verhaal ben ik hier onmiddellijk op in gesprongen. Wij kregen vrije hand en hebben alle aspecten van onze kennis en kunde in mogen zetten. We zijn daarom begonnen met het neerzetten van een goede basis: Het uitwerken van een marketingstrategie, het bouwen van de website, het bedenken en schrijven van de content, email marketing, analytics en SEO."

Mede dankzij OLYLO heeft Dirtbags een vliegende start gekend. Er zijn veel hogere verkoopcijfers genoteerd dan verwacht, zelfs zoveel dat de productie het een tijd lang niet aankon. En nu zijn wij druk bezig met het ontwikkelen van een tool waarmee de bezoeker van de website zelf het design van zijn tas kan selecteren, op basis van de afbeelding op een billboard. Met deze unieke mogelijkheid zetten wij de klant echt in de bestuurdersstoel van het designproces. Een compleet nieuwe en unieke klantervaring. 

Ben je geïnspireerd door dit verhaal? Laat ons dan contact opnemen. Of neem een kijkje op de website van Dirtbags.