Een intensieve samenwerking
Met focus op de ROI

Human is een publieke omroep met programma’s die aanzetten tot nadenken. Geen leidraad tot een beter bestaan, want hoe je in het leven staat bepaal je zelf. Human laat zien dat er altijd verschillende perspectieven zijn en daagt je uit: Durf te denken! Human heeft geen pasklare antwoorden, of vastgeroeste opvattingen. Human biedt liever een gezonde dosis blikverruiming. Een mening? Die vorm je zelf. Daar word je beter van. En met jou de wereld. Die wordt mooier als mensen vragen stellen en verantwoordelijkheid nemen.

Een mooiere wereld maak je niet alleen. Daarvoor heb je vrienden nodig, liefst zoveel mogelijk. Dankzij de vrienden van Human heeft de omroep in 2016 de status gekregen van aspirant omroep. Maar om het geluid van Human te behouden en te versterken, voor een status in het publieke bestel, moesten veel meer vrienden zich aansluiten bij de omroep. Hiervoor heeft Human de hulp ingeroepen van OLYLO, om ze te ondersteunen bij online marketing. En met resultaat. Met een budget wat gelijk bleef en in een tijd waarin men zegt dat mensen "geen lid meer worden van een publieke omroep" hebben zij het ledenaantal bijna weten te verdubbelen.

Kenmerkend voor de samenwerking met OLYLO is hun grote betrokkenheid bij onze organisatie.

Marije Jansen
Manager marketing

Marije Jansen, Marketing Manager van Human: “Met OLYLO is een intensief traject gestart. Zij hebben ons marketingteam en de online redactie ondersteund met het bedenken en implementeren van de online marketingstrategie. Er zijn duidelijke keuzes gemaakt, de focus is gelegd op de kanalen waaruit de hoogste ROI kon worden gehaald. Daarnaast zijn diverse aanpassingen gedaan aan de website om de vindbaarheid te verbeteren en de conversie te verhogen.

Kenmerkend voor de samenwerking met OLYLO is hun grote betrokkenheid bij onze organisatie. Ze denken mee, doen mee en voelen echt als een onderdeel van het team. Ze nemen je mee in hun online denken, geven begrijpelijke en duidelijke adviezen, waarbij ze zeggen waarop het staat. Die aanpak is verfrissend en af en toe confronterend, maar altijd gericht op het positieve, op een beter resultaat.”

Maurits van Eeghen, Partner van OLYLO over de samenwerking met Human: “Human is een heel bijzondere omroep, met een kleine groep zeer bevlogen medewerkers. Hier worden programma’s gemaakt die echt belangrijk zijn, die ertoe doen. Documentaires met impact. Podiumkunsten. Filosofie. Of hoe je medemensen kunnen vastlopen in onze maatschappij. Daar wordt met hart en ziel aan gewerkt. Voor OLYLO is het dan ook geweldig om juist voor deze omroep te mogen werken en ervoor te zorgen dat meer mensen het belang van Human voor onze samenleving leren kennen en onderkennen.”

Inspirerend verhaal? Lees ook de andere klantverhalen op onze website of neem contact op voor een afspraak. Of word Vriend van Human en krijg een online scan van je website of SEA-campagne cadeau.